Dagens lunch
Idag blev det att göra kalkongryta av köttet som blev kvar från i lördags. Blev inte som svärmors, men det blev gott.
Innehåller dessutom bara ca 225kcal .
340g morot skalad
20st brysselkål (färsk)
7dl vatten
2st hönsbuljongtärning
5dl matextra 4%
2-3tsk mushroomsoy
5tsk vetemjöl (utblandat med vatten)
280g kalkonkött
30g smör
5-6tsk svartvinbärsgelé
Salt
Peppar
Gör såhär:
Koka upp vatten och buljongtärningar, tillsätt matextra, mushroomsoy och rör om.
Lägg i svartvinbärsgelé och låt smälta ned under omrörning.
Smaksätt med salt och peppar efter smak och tycke. Lägg i smör.
Häll i mjölet som du blandat ut med vatten, i en jämn stråle samtidigt som du rör om i såsen.
Lägg därefter, sedan i morot, brysselkål och kalkonen. Låt stå och puttra till önskad tjocklek på grytan och tills köttrt känns mört och gott.
Jag serverade kokt potatis och svartvinbärsgelé till.
1 fast potatis (84gram kokt) (61kcal)
1 msk svartvinbärsgelé (39kcal)
Så, sammanlagt blev det för min del 324kcal/ portion.
Blev totalt 6 portioner.
Skriv inläggstext

Tallriken är mini mini. Därför ser det ut å vara jättemkt mat. 😬😂